CORONAVIRUS

Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft, is de wereld en ook Nederland in rep en roer door het Corona-virus.

Navolgend enige informatie en adviezen waar u hopelijk uw voordeel mee kunt doen, als aanvulling op wat u via de media aan adviezen krijgt, zoals goede hygiëne (handen wassen).

Er zijn tal van virussen, met name in de herfst en winter, die griepachtige verschijnselen kunnen geven met klachten van de luchtwegen. Bij jonge mensen en ouderen met een goede weerstand is dat meestal geen enkel probleem als zij worden geïnfecteerd. Veelal verloopt de infectie ongemerkt of met lichte verschijnselen. Maar soms zijn de klachten ernstig, met name bij mensen met een lage weerstand, bijvoorbeeld door een ernstige onderliggende chronische ziekte of ouderdom. Vooral in deze groep ziet men complicaties en soms met een fatale afloop.

Het nieuwe Corona-virus vertoont het beeld van een griep, maar lijkt wel besmettelijker en telt ­ op basis van de huidige cijfers ­ relatief meer sterfgevallen.

Er zijn echter mogelijkheden de weerstand te versterken, zowel ter preventie als bij de behandeling.

Preventieve maatregelen en middelen:

- een gezonde leefstijl: goede voeding, voldoende beweging, ontspanning en slaap, en zinvolle bezigheden;

- extra vitamine C (2 x daags 500 mg), vitamine D 3 (1 x daags 75 microgram) en vitamine B-complex (1 x daags 1 tablet)

Voor homeopathische profylaxe kan contact met mij worden opgenomen.

Maatregelen en middelen bij een grieperig gevoel en verhoging/koorts:

- niets/weinig eten en goed drinken (water, kruidenthee)

- liefst geen onderdrukking van de koorts; dus geen paracetamol, aspirine e.d. als het niet echt nodig is. Dit geeft namelijk een grotere kans op complicaties en een langere ziekteduur.

- extra vitamine C (3 tot 4 x 500 mg), Echinacea (3 tot 4 x 2 tabletten)

- natuurlijke hoestdrankjes (zonder suiker)

- Als u homeopathische behandeld wilt worden bij de corona infectie kunt u met mij contact opnemen. Op de website van de AVIG vindt u adressen van artsen in het land: www.avig.nl

Bij verbetering bouwt u de vitamines en homeopathische middelen weer af en gaat u stapsgewijs over op uw oude voedingspatroon.

Hopelijk kunt u hiermee uit de voeten en op een positieve manier aan uw gezondheid werken.

Aanpassingen in de praktijk

U wordt verzocht het praktijkpand te betreden op het afgesproken tijdstip door mij indien mogelijk mobiel te bellen. Ik zal dan beneden komen om u te ontvangen. Er is verder geen lichamelijk contact en de afstand wordt zo groot mogelijk gehouden. Hierdoor is de kans op besmetting met het corona virus zo goed als 0. Van de bioresonantie wordt alles met alcohol behandeld ter desinfectie