HET HOMEOPATHISCH ONDERZOEK

In de praktijk blijkt dat het homeopathische middel zeer nauwkeurig gekozen moet worden, waarbij zoveel mogelijk informatie wordt verzameld over lichamelijke en psychische kenmerken. De consulten nemen dan ook veel tijd in beslag.

Hieronder wordt aangegeven waarop u zich kunt voorbereiden voor een eerste homeopathisch consult.

Hoe beter u bent voorbereid, des te beter zal het resultaat van de behandeling zijn.

Neem de tijd voor de volgende vragen en maak gerust aantekeningen om tijdens het consult niets te vergeten.

Tijdens het consult wordt om allerlei informatie gevraagd op zowel lichamelijke klachten als over uw hele gestel.

VOORBEREIDING

Wilt u uw klachten zo nauwkeurig mogelijk beschrijven? Bijvoorbeeld: Wanneer zijn ze begonnen? Wat voelt u precies? Wanneer heeft u last? Welke invloeden maken de klacht erger of minder. Zijn er rond het ontstaan van de klacht(-en) omstandigheden geweest die uw leven beinvloed hebben. Dit kan zijn allerlei vormen van spanningen, verlies van een dierbare, hevige schrik etc.. Allerlei op het eerste gezicht onbelangrijke zaken kunnen van belang zijn voor de keuze van het middel

Maak een overzicht van de ziekten en klachten die u vroeger gehad heeft. Eerdere behandelingen, zoals operaties en medicijnen geven aanvullende informatie.

Ook verschijnselen zoals wratten, koven, nagelbijten zijn bruikbaar voor de homeopathisch arts. Kleine details kunnen vaak een aanwijzing zijn voor het juiste middel

Hoe werkt uw gestel? Denk daarbij aan ontlasting, urinelozing, transpiratie, temperatuursregeling, seksuele functies en slaap.

Heeft u voorkeur of afkeer van bepaalde voedingsmiddelen? Krijgt u klachten door voedingsmiddelen?

Uw karakter, uw reacties op verdriet, boosheid, alleen zijn e.d., en uw speciale gevoeligheden zijn belangrijke gegevens.

Ieder mens is anders en bij ieder mens past een specifiek middel.

Het succes van uw behandeling hangt af van onze gezamenlijke inspanning.