GENEZEN

Werkelijk genezen houdt in het bewust worden van de onderliggende oorzaak van klachten en deze oorzaak alsnog te doorvoelen en te accepteren in liefde waarna het losgelaten kan worden. De onderliggende oorzaken zijn meestal zeer pijnlijke belevingen in het verleden. Hieromheen hebben we een muur geconstrueerd om heet maar niet meer te hoeven voelen. Deze muur blokkeerd ons. Via klachten worden we erop geattendeerd dat er iets niet klopt en dat er aandacht nodig is voor het probleem.

Meestal beginnen we met de ontkenning door de klacht weg te poetsen en allerlei middelen in te gaan nemen die de klachten verdoezelen. Uiteindelijk blijkt vaak dat er toch allerlei klachten zich blijven herhalen of versterken schreeuwend om aandacht. Dit komt ons niet uit en we gaan vrder en proberen met nog meer kracht de klachten te onderdrukken. Uiteindelijk belanden we in chronische klachten.

In de huidige tijd worden steeds meer mensen zich bewust van het feit dat alles wat op hun pad komt betekenis heeft. Zo kan ook naar klachten gekeken worden. Klachten hebben een betekenis ook al weten we die niet direkt. Door aandacht t besteden aan de klacht en er stil bij te staan. Door je gevoel te respecteren en te kijken wat voor gevoelens klachten oproepen, kunne associaties ontstaan waaruit duidelijk wordt wat de achterliggende oorzaak van de klachten is.

Dit klinkt eenvoudig maar is veelal zeer moeilijk, omdat we allerlei overlevingsmechanismen van onzelf tegen komen om maar niet datgene te voelen wat zošn pijn doet. Hier blijven we het liefst zo ver mogelijk vandaan.

Er is moed en durf nodig om naar jezelf te durven kijken vanuit een liefdevolle blik i.p.v. vanuit een kritische blik. Er is moed en durf voor nodig om oude pijnlijke gevoelens te durven voelen.

Het klinkt eenvoudig en het is ook datgene waar het omdraait. Gevoelens willen gevoeld worden. Vele heftige gvoelens stoppen we weg en blijven liggen voor een later tijdstip om alsnog gevoeld te worden. Als we alle gevoelens die we tegen komen durven aan te gaan en te doorvoelen dan gaat de levensenergie weer stromen en zijn wonderbaarlijke genezingen mogelijk.

Door bewust te worden van de onderliggende problematiek en het doorwerken van de bijbehorende gevoelens kan de oorspronkelijke stroom weer gaan stromen.

Dit bewustwordingsproces kan door homeopathische middelen ondersteund worden. Van homeopathische middelen wordt steeds meer bekend wat de onderliggende problematiek is die centraal staat.

Na een homeopathisch middel kunnen spontaan beelden en gevoelens omhoog komen die dat stuk bewustwording geeft wat nodig is om weer in de stroom van het leven te komen.

Door weer contact te leren maken met het lichaam en door meer aandacht te besteden aan het gevoel kan het bewustwordingsproces opgang gebracht worden.