HET BELANG VAN HET GEVOEL

In de ideale situatie zijn er geen ziekten. Deze situatie wordt gekenmerkt door te leven vanuit liefde en het doorleven van alles wat zich voordoet. Het leven is een stroom van energie.

Het leven wordt geleefd en doorvoeld.

In de werkelijkheid schrikken we als mens steeds weer terug van de ervaringen die we op ons pad krijgen. We sluiten heftige gevoelens af en stoppen het ver weg om het maar niet te voelen. Hier treedt blokkering van energie op. Deze blokkering kan weer aanleiding zijn tot blokkering in het functioneren van het lichaam. Uiteindelijk ontstaan er klachten. Het lichaam gaat dan aangeven dat er iets niet klopt. Kijk ernaar.

Om de problematiek achter klachten te leren kennen is het gevoel in ere herstellen van groot belang. Via het gevoel zijn we weer instaat om contact te leggen met wat ons bezield. Neem je gevoel weer serieus. Je krijgt dan weer contact met je eigen oorsprong.

Het gevoel wordt in de huidige mannelijk georienteerde maatschappij als minderwaardig bevonden, zwak en nutteloos. Vergeten wordt dat ieder mens voor de helft mannelijke en voor de helft vrouwelijke eigenschappen heeft. De helft van onszelf stoppen we dus weg.

Het ere herstel van het gevoel zal een wereld met meer harmonie doen ontstaan. Via het gevoel maken we weer contact met het geheel en voelen we het contact met onze eigen ziel, onze bestaansrede, onze spirituele oorsprong.

Vele blokkeringen in het gevoel ontstaan in het begin van ons leven als kind. De ervaringen worden opgeslagen. Allerlei heftige gevoelens worden weggestopt.

Het kost vaak tijd en doorzettingsvermogen om je gevoel weer een serieuze plaats te geven in je leven. Zelf ben ik begonnen door elk gevoel dat ik tegen kwam serieus te nemen ook al begreep ik er niets van. Door elke dag stil te staan bij wat je gevoeld hebt word het contact met je gevoel sterker. Vervelende ervaringen en gevoelens kunnen je ervan weerhouden om naar je gevoelens te luisteren. Echter achter deze gevoelens zitten de prettige gevoelens veelal verscholen.

Vaak is het zo dat je voor jezelf een nieuw woordenboek hebt samen te stellen over wat gevoelens nu eigenlijk zijn en hoe je ze een naam kunt geven.

Om aan blokkeringen te werken kan het zinvol zijn om met het innerlijke kind te werken.